Il est arrivé – Vad äter vi till årets Beaujolais Nouveau?

Årets Beaujolais Nouveau från Jacques Charlet är äntligen här och vi är väldigt glada att det är vi på Vinia som fått äran att lansera årets vin!

Men vad äter vi till detta vin?

Det enkla och tacksamma svaret är att en charkbricka är den bästa kombinationen. Vilket är gott och en härligt social maträtt man gärna delar med familj och vänner.

Självklart ser vi även till att plocka på oss franska delikatesser till detta middagsbord, så som:

  1. Baguetter
  2. Franska ostar så som Brie eller Cemenbert
  3. Patéer och terriner
  4. Rilletter
  5. Saucisson sec
  6. Jambon Persillé
  7. Kall kyckling eller kalkon
  8. Körsbärstomater
  9. Julskina (Magisk kombination)

En Beaujolais Nouveau serveras även något svalare kring 14-16 grader för att göra frukten rättvisa.

Läs mer om årets Beaujolais Nouveau på vår hemsida via denna länk, eller gå till systembolagets hemsida och se var ni kan få tag på en flaska Beaujolais Nouveau från Jacques Charlet.

Hoppas det smakar!

Beaujolais Nouveau Jacques Charlet 2019 (Nyhet)

Art.nr. 9224001

Beaujolais Nouveau Jacques Charlet 2019 (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Bärig, ungdomlig smak med inslag av jordgubbar, hallon, färska örter, skumbanan, blåbär och viol. Serveras vid 14-16°C till rätter av ljust kött eller till vegetariska rätter Läs mer…


89 kr