Svampgalette och en gott rött vin

Chinon Fabien Demois (Nyhet)

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Ett aromatiskt vin med elegant tanninstruktur Läs mer…


119 kr

Du behöver

Pajdeg

3 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
125 g tärnat smör, t ex mjölkfritt
3-4 msk kallt vatten

Fyllning

100 g rökt tofu, hackad
2 msk olivolja
250 g champinjoner, hackade
2 gula lökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
½ dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
½ dl valnötter, finhackade
ev. ½ dl riven parmesan, t ex vegansk från Violife
1 tsk torkad timjan
salt
svartpeppar

Denna veckas vegorecept kommer från Vegomagasinet. Till denna härliga svamprätt så rekommenderar vi även vår senaste lansering Chinon Fabien Demois

Den här pajen är så smidig eftersom du inte behöver en pajform eller förgrädda något pajskal. Det är en galette och den ska se härligt rustik ut! Här har jag bara tagit champinjoner, men blanda gärna olika svampsorter.

Pajdeg
1. Häll ner mjöl, salt och tärnat smör i en matberedare. Mixa tills smöret har blivit till ärtstora bitar. Du kan även nypa ihop allt med fingrarna.
2. Häll ner vattnet och arbeta ihop till en deg. Plasta in och låt vila i kylen i minst 1 timme.

Fyllning
1. Fräs tofun i olivoljan tills den får riktigt bra med färg.
2. Vänd ner champinjoner, lök och vitlök och låt fräsa tills svampen har släppt sin vätska och löken har mjuknat.
3. Rör ner grädden och låt koka in nästan helt. Vänd sedan ner valnötter, parmesan och timjan.
4. Smaka av med salt och peppar.

Gör galetten
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Kavla ut degen till en rundel, 22-24 cm i diameter.
3. Bred ut fyllningen, men spara några centimeter runt om.
4. Vik över kanten och tryck till. Det behöver inte bli perfekt på något sätt. Grädda i 35 minuter.


Föregående inlägg
Nästa inlägg