Ugnsgratinerad hummer med smörsås


Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)
Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…
Du behöver
Hummer
2 hummrar
2 vitlöksklyftor
100g smör
Paprikapulver
Salt och Peppar
Gör så här:
Smält smör i en medium stor stekpanna, skala vitlöken och hacka den fint. Sautera vitlöken tills de nästan börjar bli bruna. Ta bort pannan från värmen. Häll det smälta vitlöksmöret i en separat behållare och behåll ca 60 ml och spara det resterande smöret för senare användning.
Skär sedan hummerstjärtarna på hälften och vik upp så det ligger så som bilden på detta recept visar. Lossa sedan försiktigt köttet från skalet och lägg tillbaka det igen. Pensla sedan hummerstjärtarna med vitlökssmöret, strö över lite paprikapulver och salta och peppra.
Sätt ugnen på 225° och gratinera hummern i ca 10 minuter. Servera hummerklorna råa.
Servera tillsamamns med en citronskiva och ett kallt glas Villa Blanche Picpoul de Pinet
Hoppas det smakar!