Rigatoni med arrabiata och chorizosås


Viña Solorca Crianza
Doft: Kraftfull mörk frukt med ton av mörka körsbär, björnbär, stänk av mycket mogna jordgubbar samt lätt kryddighet och toner av fat.
Smak: Stor och komplex fruktig smak där doften återspeglas även beträffande kryddighet och balanserad fatton. Kroppen är stor och helheten bär väl såväl tanniner som eldighet och det hela avslutas med en fin fruktsyrlighet.
Läs mer…
Du behöver
Rigatoni med arrabiata och chorizosås
500 g torkad penne- eller rigatoni pasta
300 g chorizo, tunt skivad
2 msk extra virgin olivolja
1 stor lök, finhackad
1 tsk torkade chiliflakes
3 vitlöksklyftor, krossade
700 ml passata på flaska
250 ml vatten
1⁄2 tsk ljust mjukt farinsocker
15g grovt hackad bladspersilja
70g finriven parmesan
Salt och peppar
Gör så här:
Koka pastan i en stor kastrull med kokande vatten tills den nästan är mjuk; dränera. Lägg pastan i pannan och ställ åt sidan.
Stek under tiden chorizon i en stor stekpanna på medelhög värme, vänd då och då, i 2 minuter eller tills chorizon får färg. Ta bort från pannan; ställ åt sidan för att rinna av på hushållspapper.
Tillsätt olivoljan i samma stekpanna; stek löken, chilin och vitlöken under omrörning i 3 minuter eller tills löken mjuknat. Tillsätt passata, socker och 250 ml vatten. Koka upp. Sänk värmen till låg; låt sjuda, rör om då och då, i 7 minuter eller tills såsen har tjocknat något. Tillsätt chorizo; rör om och blanda väl. Tillaga i ytterligare 2 minuter eller tills den är genomvärmd. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt sedan denna arrabbiatasås och persiljan till den kokta pastan i pannan; rör om på medelhög värme tills den är genomvärmd. Rör ner parmesanen.
I glaset Solorca!
TIPS: se guide vin som passar till pasta






