Vegetarisk chilli och Domaine de Mourchon Tradition
Art.nr. 9577901
Domaine de Mourchon Tradition
Mörkt fruktigt med läckra toner av björnbär och körsbär. Fin kryddighet av lagerblad och svarta oliver. Stabila men mjuka och harmoniska tanniner samt en pigg och fräsch syrlig längd. Läs mer…
Du behöver
Vegetarisk Chilli
2 msk olivolja
1 lök, tärnad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 paprikor, tärnade
2 morötter, tärnade
2 tsk malen spiskummin
1 tsk rökt paprika
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen koriander
1/4 tsk cayennepeppar (eller efter smak)
2 burkar (400g var) kokta kidneybönor, sköljda och avrunna
1 burk (400g) krossade tomater
1 msk tomatpuré
Salt och peppar efter smak
Valfria toppings: tärnad avokado, hackad färsk koriander, riven cheddarost och/eller gräddfil
Instruktioner:
- Hetta upp olivoljan i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig, ca 5 minuter.
- Tillsätt tärnad paprika och morot i kastrullen och stek i ytterligare 5 minuter tills de börjar mjukna.
- Tillsätt malen spiskummin, rökt paprika, torkad oregano, malen kanel, malen koriander och cayennepeppar i kastrullen och blanda väl.
- Tillsätt de avrunna kidneybönorna, krossade tomaterna och tomatpurén i kastrullen, tillsammans med tillräckligt med vatten för att täcka ingredienserna med ungefär en tumme. Blanda väl.
- Koka upp chilin och sänk sedan värmen till låg och låt den sjuda i cirka 30 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka och chilin har tjocknat till din smak. Krydda med salt och peppar efter smak.
- Servera chilin varm med önskad toppings och njut av den tillsammans med ett fylligt rött vin från södra Rhônedalen, såsom en Grenache eller Syrah.