Gnocchi med tomatsås

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

Art.nr. 602601

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av röda vinbär, krusbär, smultron och svartvinbärsblad. Läs mer…


Du behöver

Gnocchi

1 kg potatis, helst av mjölig sort
300 g vetemjöl
1 ägg
1 tsk salt

Tomatsås

800 g krossade tomater av god kvalitet
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk chiliflakes (justera efter smak)
1 tsk socker (för att balansera syran)
Salt och svartpeppar efter smak
Ett gäng färska basilikablad för servering

Detta recept för Gnocchi med Tomatsås och Färsk Basilika är ett hjärtligt och traditionellt italienskt måltid som kombinerar mjuka, kuddliknande gnocchi med en rik och smakrik tomatsås. Genom att använda färska, kvalitativa ingredienser och låta såsen sjuda tillräckligt länge utvecklas en djup smak som kompletterar gnocchin perfekt. Färska basilikablad lägger till en fräschör som lyfter rätten ytterligare. Det är en klassisk rätt som är både tillfredsställande och relativt enkel att tillaga hemma.

Instruktioner:

För Gnocchi:

  1. Börja med att koka potatisen hel och med skal tills den är helt mjuk.
  2. När potatisen är kokad, skalas den och mosas till ett fint puré.
  3. Blanda potatispurén med mjöl, ägg och salt på en ren arbetsyta och knåda tills du har en jämn deg.
  4. Dela degen i flera delar och rulla ut till långa ”ormar”. Skär dessa i 2-3 cm bitar.
  5. För att få den klassiska gnocchi-formen kan du rulla varje bit över en gaffel eller ett gnocchibord.
  6. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och koka gnocchin i omgångar tills de flyter upp till ytan, det tar ungefär 2-3 minuter.
  7. Ta upp gnocchin med en hålslev och lägg åt sidan.

För Tomatsås:

  1. Värm olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
  2. Fräs löken och vitlöken tills de är genomskinliga, se till att inte bränna dem.
  3. Tillsätt krossade tomater, oregano, basilika och chiliflakes. Låt sjuda på låg värme i minst 20 minuter för att smakerna ska utvecklas. Rör om då och då.
  4. Smaka av med socker, salt och svartpeppar.

Montering:

  1. Blanda de kokta gnocchin med den rika tomatsåsen och låt allt bli varmt tillsammans.
  2. Servera gnocchin varm, toppad med färska basilikablad.

Det här receptet ger en traditionell italiensk rätt med en tomatsås som är rik på smak och djup, och gnocchi som är mjuka och fluffiga. Basilikan tillför en fräsch och aromatisk touch till rätten. Njut av din måltid!


Nästa inlägg