Gratinerad Pasta med Tonfisk och Mornaysås

Morandé Estate Gran Reserva Sauvignon Blanc

Art.nr. 2251

Morandé Estate Gran Reserva Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…


Du behöver

Pasta

400 g pasta (t.ex. fusilli eller penne)
2 burkar tonfisk i vatten, avrunna
50 g smör
3 msk mjöl
5 dl mjölk
2 dl riven ost (gärna en blandning av cheddar och parmesan)
Salt och peppar efter smak
Lite riven muskotnöt (valfritt)
1 dl riven ost till gratinering (t.ex. mozzarella eller cheddar)

En enkel men smakrik gratäng gjord på pasta, konserverad tonfisk och en krämig mornaysås som smälter fint i ugnen. Perfekt för de dagar du vill ha en snabb och mättande rätt utan krångel. En vardagsfavorit för hela familjen som dessutom går att förbereda i förväg!

Instruktioner:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Förbered mornaysåsen: Smält smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning tills såsen tjocknar. Rör ner osten tills den smälter och smaka av med salt, peppar och lite muskotnöt.
  3. Blanda den avrunna tonfisken och den kokta pastan med mornaysåsen.
  4. Häll blandningen i en smord ugnsform och toppa med extra riven ost.
  5. Gratinera i ugnen på 200°C i ca 15-20 minuter, eller tills gratängen är gyllene och bubblig.
  6. Servera varm med en fräsch sallad vid sidan av.