Pizzarullar med Italienska Korvar, Mozzarella, Tomat och Basilika

Rio Maggio

Art.nr. 1307411

Rio Maggio

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, peppar, plommon, hallon och vanilj. Läs mer…


Du behöver

Pizzaknyten

1 pizzadeg (hemgjord eller köpt)
2 italienska korvar (salsiccia) utan skinn
200 g mozzarellaost, riven
2-3 tomater, finhackade eller 1 burk krossade tomater
Färsk basilika
1 msk olivolja
Salt och peppar efter smak
1 ägg (för pensling)

Dessa rustika pizzarullar är en perfekt kombination av krispig pizzadeg, smakrika italienska korvar, krämig mozzarella, saftiga tomater och doftande färsk basilika. Perfekt som förrätt, mellanmål eller till buffébordet – de är enkla att göra, lätta att dela och älskade av både barn och vuxna.

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 200°C och förbered en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. Bryn korvarna i en stekpanna med lite olivolja tills de är gyllenbruna och genomstekta. Låt svalna.
  3. Kavla ut pizzadegen till en rektangulär form, ungefär 0,5 cm tjock.
  4. Sprid de hackade tomaterna eller krossade tomaterna jämnt över degen. Strö sedan över de stekta korvarna, riven mozzarella, och några basilikablad.
  5. Krydda med lite salt och peppar.
  6. Rulla ihop degen från långsidan till en tight rulle. Skär rullen i ca 3 cm tjocka skivor.
  7. Placera pizzarullarna på bakplåten med snittytan uppåt. Pensla med uppvispat ägg för en gyllene yta.
  8. Baka i ugnen i 15-20 minuter, eller tills rullarna är gyllene och osten har smält.
  9. Garnera med färska basilikablad och servera varma eller ljumma.

Föregående inlägg