Chèvre Chaud på salladsbädd

Bjud in till en lyxigare helglunch! Vad sägs om elegant ekologiskt bubbel och klassikern Chèvre Chaud på salladsbädd? Garanterad guldkant enligt oss!

Du behöver

Chèvre Chaud på salladsbädd

100 g salladsblad (ruccola, manchego eller bladspenat fungerar fint)
4 st röda coctailtomater
4 st gula coctailtomater
4 skivor getost (ca 100g totalt)
4 skivor surdegsbröd
1 st rödlök
3 tsk flytande honung
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
salt och peppar

Garnera med stekt bacon för mer sälta om så önskas.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250°C.

2. Stansa ut 4 rundlar av surdegsbrödet i en något större storlek än getosten.

3. Stek brödet i lite olivolja på båda sidorna i en stekpanna.

4. Lägg osten på brödet och ringla över honung. Gratinera högt upp i ugnen ca 4 minuter.

5. Lägg upp salladen på tallrikar. Skiva rödlöken i tunna skivor och dela tomaterna och lägg på salladen. Ringlalite balsamvinäger och olivolja över salladen och lägg en toast på varje tallrik. Avsluta med att krydda med salt och peppar efter smak.


Nästa inlägg

Smördegsinbakt lamm med palsternacksmos, lingon och skogschampinjoner