Sparris Mimosa – Sparris med äggsmulor

En klassisk, vårig rätt där krispig grön sparris toppas med finrivna hårdkokta ägg. ”Mimosa” syftar på hur äggulan liknar de små gula blommorna på mimosaträdet – en elegant och lättlagad förrätt med fransk känsla.

Byron Bay Sauvignon Blanc

Art.nr. 205208

Byron Bay Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av kiwi, nässlor, gröna äpplen, svartvinbärsblad, passionsfrukt och lime. Läs mer…


Du behöver

Sparris Mimosa

500 g grön sparris
3 stora ägg
Flingsalt
Svartpeppar
Olivolja (valfritt)
Citron (valfritt

Instruktioner

  1. Koka äggen: Lägg äggen i kokande vatten och låt koka i 10 minuter tills de är hårdkokta. Spola dem sedan i kallt vatten och skala.

  2. Förbered sparrisen: Skär bort den träiga nedre delen av sparrisen. Koka upp vatten med lite salt och blanchera sparrisen i 2–3 minuter tills den är mjuk med lätt tuggmotstånd. Kyl snabbt ner i isvatten eller spola kallt för att bevara färgen.

  3. Riv äggen: Separera vitan och gulan. Riv dem var för sig på ett rivjärn eller tryck genom en sil för ett finfördelat, fluffigt resultat.

  4. Servera: Lägg upp sparrisen på tallrikar. Toppa med de rivna äggen – först vitan, sedan gulan. Krydda med lite flingsalt, nymald svartpeppar och eventuellt några droppar god olivolja eller pressad citron.