Vegetarisk grönkålscarbonara med soltorkad tomat


Vid-A Sauvignon Blanc
Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, krusbär och citrus. Läs mer…
Du behöver
Till Pastan
linguini eller spaghetti för 4 personer
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
200 g soltorkad tomat, finhackad
1 tsk rökt paprika
2 ½ dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
100 g grönkål
salt
svartpeppar
Till servering
persilja, finhackad
Detta recept är från ett samarbete med världens bästa vegomagasin VEGO!
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Fräs lök och vitlök i olivoljan tills den är mjuk och glansig.
2. Vänd ner den soltorkade tomaten i stekpannan tillsammans med rökt paprika och grädde. Låt koka ihop i några minuter.
3. Dra av grönkålsbladen från stjälkarna och hacka. Vänd ner i såsen och krydda med salt och peppar.
4. Avsluta med att blanda såsen med den nykokta pastan och klipp över lite persilja.
Recept och foto: Julia Tuvesson
Till detta recept rekommenderar vi ett glas VID-A Sauvignon Blanc!






