Grillade marinerade kycklinglår. Snabb och billig grillmat!

Marquis de Bern Bordeaux Supérieur (Nyhet)

Art.nr. 2733-07

Marquis de Bern Bordeaux Supérieur (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, örter, mörka körsbär, vanilj, peppar och choklad. Läs mer…


Du behöver

Marinerad kyckling

30 ml olivolja
juice från 1 citron
juice från 1 lime
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
1 tsk salt
1/2 tsk svarpeppar
1/2 tsk dijonsenap
2 msk soja
3/4 dl farinsocker
8 kycklinglår

Kycklinglår eller kycklinglårfiléer är billig mat som samtidigt är lätt att göra väldigt smakrik. Här kom ett snabbt och välsmakande grillrecept!

Gör så här:

Börja med att vispa ihop marinaden i en medelstor skål. Marinaden består av olivolja, citronsaft, limejuice, vitlök, lökpulver, salt, peppar, senap, sojasås, dijonsenap och farinsocker. Putsa sedan bort senor och eventuellt fett från kycklingen och lägg ner dem i en stor skål eller återförslutningsbar plastpåse. Häll sedan marinaden över kycklingen och låt marinera i kylskåp upp till 12 h men inte mindre än 30 minuter. 2 timmar brukar bli optimalt.

För bäst resultat så använd kycklinglår med ben och skin, men det går även utmärkt att tillaga med kycklinglårfileer. När ni hällt marinaden över kycklingen så massera in marinaden ordentligt så att alla sidor täcks. När kycklingen sedan har marinerats så låt den bli rumstempererad i ca 20 minuter samtidigt som ni tänder grillen.

Ställ grillen  på medelhög värme på en sida, eller arrangera kol i en tvåzon med enbart kol på en sida av grillen. Bryn därefter kycklingen på den heta sidan i ca 2-3 minuter per sida. Var noga med att det inte förkolnar.  Lägg sedan kycklingen på den indirekta sidan och låt tillaga klart tills en innertemperatur på 72 grader intill benet. Låt sedan kycklingen vila i 5-10 minuter innan servering.

Hoppas det smakar.

 


Nästa inlägg

Pasta al limone