Färsk Fettuccine med Svamp, Coppa di Parma, Sparris och Spenat

Domaine de Mourchon Tradition

Art.nr. 9577901

Domaine de Mourchon Tradition

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mörkt fruktigt med läckra toner av björnbär och körsbär. Fin kryddighet av lagerblad och svarta oliver. Stabila men mjuka och harmoniska tanniner samt en pigg och fräsch syrlig längd. Läs mer…


Du behöver

Färsk Fettuccine med Svamp, Coppa di Parma, Sparris och Spenat

400 g färsk fettuccine
200 g coppa di Parma (kan ersättas med annan lufttorkad skinka om nödvändigt)
300 g blandade färska svampar (t.ex. champinjoner, shiitake, portabello)
1 bunt grön sparris, trimmad och skuren i bitar
2 vitlöksklyftor, finhackade
200 g färsk spenat
100 ml grädde
50 ml vitt vin
50 g riven Parmesanost, plus extra för servering
Salt och svartpeppar efter smak
Olivolja för stekning

Instruktioner:

  1. Förbered Ingredienserna: Börja med att rengöra och skära svamparna i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Skär coppa di Parma i strimlor. Trimma och skär sparrisen i bitar, förväll dem i saltat kokande vatten i 1-2 minuter, häll av och skölj i kallt vatten för att behålla färgen.
  2. Stek Svamparna: Värm en stor stekpanna med lite olivolja över medelvärme. Lägg i svamparna och stek tills de börjar få färg, ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlöken och fortsätt steka i ytterligare 1 minut. Ta bort svampblandningen från pannan och ställ åt sidan.
  3. Tillaga Pastan: Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och tillaga fettuccinen enligt anvisningarna på förpackningen till al dente. Spara lite av pastavattnet innan du häller av pastan.
  4. Blanda Samman Rätten: I samma stekpanna där du stekte svampen, lägg i sparrisen och coppa di Parma. Låt steka i några minuter tills sparrisen är mjuk men fortfarande krispig. Tillsätt den förvällda spenaten och låt den vissna. Häll i grädden och det vita vinet och låt det sjuda tills det reducerar något.
  5. Kombinera Pasta med Såsen: Tillsätt den kokta fettuccinen till pannan med grönsakerna och skinkan. Blanda väl och tillsätt lite av pastavattnet om såsen känns för tjock. Rör ner den rivna parmesanosten och smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Servera: Servera pastan varm, toppad med extra parmesanost. Ett tips är att servera med ett glas välvalt vitt vin som komplementerar smakerna i rätten.

Njut av din måltid! Denna färska fettuccine med en rik blandning av svamp, coppa di Parma, sparris och spenat är en underbar kombination av smaker som är perfekt för en lyxig middag.


Föregående inlägg
Nästa inlägg