kycklinglever stroganoff med svamp och grädde

Rio Maggio

Art.nr. 1307411

Rio Maggio

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, peppar, plommon, hallon och vanilj Läs mer…


Du behöver

Kycklinglever stroganoff

400 g kycklinglever, rensad och skuren i bitar
200 g champinjoner, skivade
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk smör
2 msk olivolja
1 msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
2 dl grädde
1 dl kycklingbuljong
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar efter smak
Färsk persilja för garnering

Kycklinglever Stroganoff med svamp och grädde är en härlig och krämig maträtt som kombinerar mör kycklinglever med smakrik svamp i en läcker gräddsås. Perfekt att servera med ris eller potatis och en fräsch sallad, denna rätt är både näringsrik och enkel att tillaga.

Tillagning:

  1. Förbered kycklinglevern: Skölj kycklinglevern och torka den torr med hushållspapper. Skär den i mindre bitar.
  2. Stek svampen: Hetta upp 1 msk smör och 1 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i svampen och stek tills de får en gyllene färg och vätskan avdunstat. Lägg svampen åt sidan.
  3. Stek lök och vitlök: I samma stekpanna, tillsätt ytterligare 1 msk smör och 1 msk olivolja. Stek den hackade löken och vitlöken tills de är mjuka och genomskinliga.
  4. Tillsätt kycklinglevern: Lägg kycklinglevern i pannan och stek tills den är genomstekt och har fått en fin yta, ca 5-7 minuter.
  5. Krydda och tillsätt vätska: Tillsätt paprikapulver, tomatpuré, och dijonsenap. Rör om ordentligt så att levern täcks av kryddorna. Häll i kycklingbuljongen och grädden. Låt sjuda på låg värme i cirka 10 minuter tills såsen tjocknar något.
  6. Avsluta rätten: Lägg tillbaka den stekta svampen i pannan och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Låt allt sjuda ihop ytterligare några minuter.
  7. Servera: Garnera med färsk hackad persilja och servera direkt, gärna med kokt ris, potatis eller en fräsch sallad vid sidan om.

Smaklig måltid!