Friterade örter – Grilla grönare del 3 (utan grillning)

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon (Nyhet)

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Friterade örter

5dl Friterade örter, text salvia, persilja, mynta och basilika
5dl rapsolja att fritera i
1 dl vetemjöl
1 ½ dl ljus öl
½ tsk salt

Här kommer tredje delen i grilla grönare, dock utan grillning, men ni kan ju hålla dem varma på grillen så är vi inte helt osanningsenliga 😉

Friterade örter är ett perfekt drinktilltugg samt en smakrik lite rätt som passar till det mesta.

Gör så här:

Plocka av bladen från örterna. Persiljan låter du vara i små buketter.

Frityrsmet

1 Vispa ihop vetemjöl, ljus öl och salt i en bunke.

  1. Doppa örterna i smeten och lägg ut på en bricka så länge.
  2. Hetta upp oljan till 180 grader i en tjockbottnad kastrull eller fritös.
  3. Droppa ner några blad i taget och fritera tills de är gyllenbruna på båda sidor.
  4. Låt rinna av på hushållspapper.
    6. Salta och servera.

Till dessa salta snacks vill ha ett friskt och fräscht vitt vin med både frukt och syra. Spier Signature Sauvignon Blanc Semilon passar perfekt! Klicka på bilden av flaskan för att läsa mer.