Croque-monsieur med béchamelsås


Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé
Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av röda vinbär, krusbär, smultron och svartvinbärsblad. Läs mer…
Du behöver
Croque
12 skivor bröd, gärna surdeg
6 skivor skinka
300g smakrik lagrad ost
Grönsallad
Dijonsenap
Béchamelsås
5dl mjölk
0,5 krm salt
svartpeppar, nymald
50 g smör, osaltat
50 g vete eller dinkelmjöl
150 g ost, riven
Béchamelsås
Värm upp mjölk på låg värme samt salta och peppra. Smält smör i en annan kastrull och sikta ner mjöl tillsammans med det smälta smöret. Tillsätt lite mjölk i taget och vispa. När all mjölk är tillsatt så ta av kastrullen från pannan. Om såsen är för tjock så vispa i lite mer mjölk. Rör sedan i den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
Croque
Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och lägg 6 brödskivor på den. Bre skivorna med béchamelsås och tillsätt sedan skinka samt riven ost. Lägg på ett till lager med bröd och bre en klick béchamelsås på toppen av dubbelmackan samt mer ost. Gratinera i ugnen tills osten smällt och fått en fin färg.
Servera med en sallad samt dijonsenap.
Till denna lite lätt onyttiga och feta maträtt så passar ett glas rosévin utmärkt! Vårt tips är Marlborough Estate Sauvignon Blanc.