Camembert fondue och ett gott rödvin
Art.nr. 9577901
Domaine de Mourchon Tradition
Mörkt fruktigt med läckra toner av björnbär och körsbär. Fin kryddighet av lagerblad och svarta oliver. Stabila men mjuka och harmoniska tanniner samt en pigg och fräsch syrlig längd. Läs mer…
Du behöver
Camembert
Camembert el. Brie
Färsk timjan
Gott bröd
Ibland vill man njuta av något riktigt gott, men orkar inte stöka till i köket i timmar. Vad är då enklare än att snabbt skapa en ostfondue som avnjuts med ett gott glas rödvin.
Gör så här:
Ta bort osten från sitt skyddshölje och lägg i en ugnsfast form eller på bakplåtspapper. Låt gå ca 25-30 minuter på 200 °
Skär brödskivor i små bite-size bitar och pensla dem med lite olivolja eller smör och låt få yta i ugnen, eller genom att steka/grilla dem.
Om ni vill göra samma rätt på grillen så slå in den i folie och kör ca 20 minuter, vänd på osten då och då.
Servera sedan med färsk timjan och låt gästerna gröpa ur osten själva!
Hoppas det smakar!