Spaghetti Puttanesca

Marquis de Bern Bordeaux Supérieur (Nyhet)

Art.nr. 2733-07

Marquis de Bern Bordeaux Supérieur (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, örter, mörka körsbär, vanilj, peppar och choklad. Läs mer…


Du behöver

Spaghetti Putanesca

500g Spaghetti
3 vitlöksklyftor
1 chilli
350g kalamataoliver
400g krossade tomater
8 anjovisfiléer
3 msk kapris
1.5 dl olivolja
salt
peppar

Spaghetti Puttanesca  är en läcker pikant pastasås med mycket smak och som dessutom är snabb att tillaga.

Gör så här:

Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull på medium värme. Tillsätt vitlök och chili och tillaga i ca 2 minuter. Vitlöken ska börja få färg. Tillsätt ansjovis, oliver, kapris, tomater och rör om, bryt ner ansjovisen i mindre bitar.

Sänk värmen och låt såsen sjuda utan lock i 10-15 minuter tills såsen tjocknar. Rör ofta.

Koka pastan i lätt saltat vatten och ta den precis när den blivit al dente. Häll av allt vatten och rör ner pastan i såsen.

TIPS: se guide vin som passar till pasta


Föregående inlägg

Croque Monsieur