Broccolifritters med sumakyoghurt

Vid-A Sauvignon Blanc

Art.nr. 2383-01

Vid-A Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, krusbär och citrus. Läs mer…


Du behöver

Broccolifritters

200g ångad broccoli, hackad
2 stora ägg
2 msk grekisk yoghurt
1 salladslök, finhackad
2 msk, hackad gräslök
2 matskedar, hackad persilja
1 vitlöksklyfta, fint riven
2 msk tapiokamjöl
2 msk kokosmjöl
¼ tesked bakpulver
½ tsk havssalt
⅛ tsk mald svartpeppar
30 g getost, smulad
kokosolja för stekning

Sumakyoghurt

170 g grekisk yoghurt
15 ml extra virgin olivolja
5 ml färsk citronsaft
Nypa havssalt
¼ tesked sumak

Lägg broccolin i en ångkorg över en liten kastrull med vatten. Låt koka upp; täck och ångkoka i 3-4 minuter (tills de är knapriga). Grovhacka broccolin och ställ åt sidan.

Kombinera hackad broccoli i en stor skål med ägg, yoghurt, salladslök, gräslök, persilja, vitlöksklyfta och blanda tills det är väl blandat. Tillsätt tapiokamjöl, kokosmjöl, bakpulver, salt, peppar och blanda igen. Vänd försiktigt ner smulad getost och ställ åt sidan i 5 minuter.

Gör under tiden yoghurtsåsen. I en liten skål, rör ihop yoghurtolivoljan, citronsaften och smaka av med salt. Strö över sumac och ställ åt sidan tills den ska serveras.

Hetta upp kokosolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Häll en matsked smet i pannan och använd baksidan av en sked för att platta till något. Stek i omgångar i ca 2 minuter på varje sida tills de är gyllene. Upprepa tills all smet är förbrukad.

Servera era broccolifritters varma med sumakyoghurten vid sidan av samt en skiva citron.