Krämig svamp- och sparrissoppa med krutonger


Bubbelburk
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime. Läs mer…
Du behöver
Krämig svamp- och sparrissoppa med krutonger
500 g blandade svampar (t.ex. champinjoner, ostronskivling, shiitake)
500 g grön sparris
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 liter grönsaksbuljong
1 dl torr prosecco
2 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
4 skivor bröd, skuret i tärningar
2 msk färskriven parmesanost
Färsk timjan, hackad (till garnering)
Denna delikata soppa kombinerar smakerna av blandad svamp och färsk grön sparris i en len bas av vispgrädde och en touch av prosecco – vi använder naturligtvis Bubbelburk! Toppad med krispiga krutonger, parmesanost och färsk timjan blir varje sked en riktig njutning. Rätten är perfekt både som förrätt i mindre mängd, och som huvudrätt!
Instruktioner:
- Ta bort den träiga delen av varje sparris och skär dem sedan i mindre bitar. Skär svamparna i skivor.
- Smält smöret i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt olivoljan och stek löken och vitlöken i ca 5 minuter tills de är mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt svamparna och sparrisen i kastrullen och stek i ytterligare 5–7 minuter tills svamparna är mjuka och sparrisen är lite krispig.
- Tillsätt vinet och grönsaksbuljong i kastrullen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 10 minuter tills grönsakerna är mjuka.
- Mixa soppan tills den är slät. Tillsätt vispgrädden och rör om tills soppan är jämn och krämig. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Förbered krutongerna genom att steka brödtärningarna i en stekpanna tills de är gyllenbruna och krispiga. Strö över den rivna parmesanosten och rör om tills osten smält och täcker krutongerna.
- Servera soppan varm med krutongerna på toppen. Strö över lite hackad timjan för att garnera.
Detta receptet ger ca 4 portioner och tar ca 30 minuter att laga. Servera med ett glas kall Bubbelburk för en perfekt kombination. Smaklig måltid!






