Krämig räkpasta med vitlök och citron


Bubbelburk
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime. Läs mer…
Du behöver
400 g linguine eller annan pasta
500 g skalade räkor
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 citron, saften och zesten
1 dl Bubbelburk
2 dl vispgrädde
1 dl färskriven parmesanost
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Färsk persilja, hackad (till garnering)
Vad sägs om en lyxig pasta med räkor, som du svänger ihop på nolltid? Här kombinerar vi saftiga räkor med en krämig sås av vispgrädde och parmesan, och en touch av frisk citron och aromatisk vitlök. Tillsammans med en skvätt torrt bubbel – som Bubbelburk – och toppad med färsk persilja blir denna rätt en riktig höjdare, både till vardag och fest.
Instruktioner:
- Koka pastan i en stor kastrull med rikligt med saltat vatten tills den är al dente. Spara lite av pastavattnet och häll sedan av pastan.
- Värm upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlöken och stek i ca 1 minut tills den är mjuk och doftar gott.
- Tillsätt räkorna, citronsaften och vinet i stekpannan och koka i ca 2–3 minuter tills räkorna är rosa och genomvarma.
- Häll i vispgrädden och riven parmesanost i stekpannan och rör om tills såsen är jämn och krämig. Tillsätt lite av pastavattnet om såsen är för tjock. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Lägg i den kokta pastan i stekpannan och rör om tills pastan är jämnt täckt med sås. Strö över citronzest och hackad persilja.
- Servera varmt med ett glas krispigt kall Bubbelburk!






