Ugnsbakade sliders med köttbullar, tomatsås och ost


Rio Maggio
Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, peppar, plommon, hallon och vanilj. Läs mer…
Du behöver
Ingredienser (4-6 portioner)
12 små brioche- eller hamburgerbröd
500 g nötfärs (eller blandfärs)
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk oregano
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 dl riven parmesan
2 dl tomatsås (gärna en mustig variant med vitlök och örter)
200 g riven mozzarella
2 msk smält smör
1 tsk vitlökspulver (till bröden)
1 msk hackad persilja
Instruktioner
Förbered köttbullarna:
- Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 5 minuter.
- Tillsätt färs, ägg, salt, peppar, oregano, vitlökspulver och parmesan. Blanda väl och forma 12 jämnstora köttbullar.
- Stek i en panna på medelhög värme tills de får fin färg. De behöver inte bli helt genomstekta.
Bygg sliders:
- Dela bröden och placera bottnarna i en smord ugnsform.
- Lägg en köttbulle på varje bröd och toppa med tomatsås.
- Strö över riven mozzarella och lägg på brödlocken.
Pensla och baka:
- Blanda smält smör med vitlökspulver och pensla över brödens ovansida.
- Strö över hackad persilja.
- Grädda i ugnen på 180°C i ca 15 minuter, eller tills bröden är gyllenbruna och osten smält.
Servering:
- Låt slidersen svalna i några minuter innan servering. Perfekt att servera med en fräsch sallad eller krispiga pommes frites!