Ugnsbakade sliders med köttbullar, tomatsås och ost

Rio Maggio

Art.nr. 1307411

Rio Maggio

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, peppar, plommon, hallon och vanilj. Läs mer…


Du behöver

Ingredienser (4-6 portioner)

12 små brioche- eller hamburgerbröd
500 g nötfärs (eller blandfärs)
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk oregano
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 dl riven parmesan
2 dl tomatsås (gärna en mustig variant med vitlök och örter)
200 g riven mozzarella
2 msk smält smör
1 tsk vitlökspulver (till bröden)
1 msk hackad persilja

Instruktioner

  1. Förbered köttbullarna:

    • Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla i 5 minuter.
    • Tillsätt färs, ägg, salt, peppar, oregano, vitlökspulver och parmesan. Blanda väl och forma 12 jämnstora köttbullar.
    • Stek i en panna på medelhög värme tills de får fin färg. De behöver inte bli helt genomstekta.
  2. Bygg sliders:

    • Dela bröden och placera bottnarna i en smord ugnsform.
    • Lägg en köttbulle på varje bröd och toppa med tomatsås.
    • Strö över riven mozzarella och lägg på brödlocken.
  3. Pensla och baka:

    • Blanda smält smör med vitlökspulver och pensla över brödens ovansida.
    • Strö över hackad persilja.
    • Grädda i ugnen på 180°C i ca 15 minuter, eller tills bröden är gyllenbruna och osten smält.
  4. Servering:

    • Låt slidersen svalna i några minuter innan servering. Perfekt att servera med en fräsch sallad eller krispiga pommes frites!