Bästa kräftvinet?

Augusti är här och många av oss ser fram emot att njutningsfullt ägna helgerna åt berg av nykokta kräftor och alla de härliga tillbehör som dukas fram. Men hur är det egentligen med vinmatchningar? De flesta av oss är nog ense om att en kall och fyllig öl med viss beska är den perfekta matchningen till en kräftmiddag. Men alla gillar inte öl och faktum är att vin och kräftor fungerar utmärkt tillsammans – det gäller bara att tänka till lite vid matchningen. Först och främst så bör valet vara ett vitt eller rosévin.

När vi matchar kräftor och vin så börjar vi med att fundera kring kräftans smakprofil. Sälta och kryddighet är något vi måste få i balans, och vi vill dämpa sältan. Tricket för att uppnå detta är att välja ett friskt och fruktigt vin som även klarar av kräftornas kryddiga smak. En perfekt vinmatchning är det sydafrikanska vinet Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon.

Hoppas det smakar!

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…