Pasta med Kantareller

Äntligen finns det svamp i skogen, så varför inte laga en härlig pastarätt med skogens guld. I glaset med vin till så rekommenderar vi Eden garden of dreams. Ett ekologiskt vin från Australien

Chardonnayburk (Nyhet)

Art.nr. 2012012

Chardonnayburk (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, mycket fruktig smak med inslag av galiamelon, gula äpplen, mango och apelsin. Läs mer…


Du behöver

Pasta med Kantareller

4-500 g pasta, tex Papardelle
500 g Kantareller
2 vitlöksklyftor
1 stor charlottenlök
2 msk smör
1 tsk hackad timjan
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
200 g chevreost
2 dl lätt créme fraiche
2 dl pastavatten
1 dl grovhackad bladpersilja

Ansa och borsta kantarellerna samt skär de i mindre bitar. Små kantareller behöver inte delas. Stek kantarellerna i smör tills det mesta av vätskan har kokat bort. Tillsätt lök, vitlök samt timjan mot slutet av stekningen.

Koka upp pastan enligt anvisning på paketet samt ta pastan någon minut innan den är al dente. Skär bort kanten på getosten och smula över kantarellerna tillsätt sedan creme fraiche samt pastavattnet och låt koka upp.

Blanda sedan pastan med kantarellblandningen och dekorera med färskt skuren bladpersilja samt lite parmesanost om ni önskar.

Salta och peppra.

Till denna ljuvligt krämiga rätt väljer vi Chardonnayburk


Föregående inlägg
Nästa inlägg