Asopao de Pollo – Puertoricansk Kyckling- och Rissoppa

Byron Bay Sauvignon Blanc

Art.nr. 205208

Byron Bay Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av kiwi, nässlor, gröna äpplen, svartvinbärsblad, passionsfrukt och lime. Läs mer…


Du behöver

Asopao de Pollo

500 g kycklinglår eller bröst, skurna i bitar
2 msk olivolja
1 stor gul lök, hackad
1 grön paprika, tärnad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk krossade tomater (cirka 400 g)
1 liter kycklingbuljong
2 dl okokt långkornigt ris
1 tsk torkad oregano
1 tsk spiskummin
1/2 tsk rökt paprikapulver
1 dl gröna ärtor
1 dl gröna oliver, skivade
Färsk koriander, hackad, för garnering
Salt och svartpeppar efter smak
Limeklyftor för servering

Asopao de Pollo är en hjärtlig och tröstande rätt från Puerto Rico, älskad för sin rika smak och hemtrevliga känsla. Denna soppa, som är en stapelvara i det karibiska köket, kombinerar saftig kyckling och mjukt ris i en härlig buljong, kryddad med traditionella kryddor och berikad med gröna ärtor och oliver. Den är lika lämplig för kalla dagar som för att bjuda in en bit av Karibien till din middag.

Instruktioner:

  1. Förbered kycklingen: Hetta upp olivoljan i en stor kastrull eller gryta. Salta och peppra kycklingbitarna och bryn dem tills de är gyllenbruna på alla sidor. Ta ut kycklingen och lägg åt sidan.
  2. Fräs grönsakerna: I samma gryta, tillsätt den hackade löken och paprikan. Låt dem fräsa tills de är mjuka. Tillsätt sedan vitlöken och fräs i ytterligare någon minut.
  3. Tillaga soppan: Blanda i krossade tomater, kycklingbuljong, ris, oregano, spiskummin och rökt paprikapulver. Lägg tillbaka kycklingen i grytan.
  4. Låt sjuda: Låt soppan sjuda på låg värme under lock i cirka 30 minuter eller tills riset är mjukt och kycklingen är genomkokt.
  5. Tillsätt ärtor och oliver: När riset är nästan klart, tillsätt de gröna ärtorna och oliverna. Låt allt bli genomvarmt.
  6. Servera: Smaka av soppan med salt och svartpeppar. Servera soppan varm, toppad med färsk koriander. Servera med en klyfta lime på sidan.

Föregående inlägg

Sushitårta