Michel Girard et Fils

Domaine Michel Girard et Fils är ett familjeföretag. De har sitt vineri i den lilla byn Verdigny i Sancerre. Familjen Girard har bott i Verdigny under tio generationer, sedan år 1789. Den moderna vinproduktionen inleddes under 1950-talet med Marius Girard.

1950 Marius Girard inleder en små- skalig vinproduktion i Verdigny. Han säljer sina viner till lokala restauranger och caféer.

1974 Marius son Michel tar över vinodlingen efter sin far. Producenten äger nu ca 6 hektar mark i Sancerre. Samma år bygger Michel sin vinkällare och börjar marknadsföra vinet som Domaine Michel Girard Sancerre.

1991 Michels son Benoît ansluter till företaget. Han börjar utveckla verksamheten främst genom att planera nya vinrankor.

2000 Michels andra son Philippe ansluter till företaget. I bagaget har han en utbildning i oenologi, studiet av vinets egenskaper i relation till växtplats, jordmån och klimat, och stor kunskap om försäljning. Hans inträde i företaget sätter fart på exporten av vinerna.

2010 Michel Girard et Fils äger och kultiverar 20 hektar i Sancerre.

Familjen Girard har bott i Verdigny under tio generationer, sedan år 1789.

Familjen Girard har bott i Verdigny under tio generationer, sedan år 1789.

2012 Projektet med att bygga en ny vinkällare påbörjas, då den gamla börjar bli allt för liten.

2014 Mogna druvor redo för vinifiering landar för första gången i det nybyggda vineriet. Domaine Michel Girard Sancerre är det första vin som produceras i det nya vineriet.

2015. Producenten lanserar Sancerre Michel Girard tillsammans med Vinia.

Läs mer om producenten via denna länk.