Cabernet sauvignon — Vinvärldens kändisdruva

Cabernet sauvignon är vad man skulle kunna kalla vinvärldens absolut största kändis, åtminstone när det kommer till röda viner. Många av våra viner består av eller är en blend med druvan. Nya Bousquet Reserve Cabernet Sauvignon är en blandning av den och merlot.

Den är verkligen vinvärldens sanna globetrotter; så länge det är tillräckligt varmt växer druvan i stort sett överallt. Från Napa Valley i väst, till Japan i öst. Från Sydafrika i syd och till Tyskland i norr.

Idag är namnet nästan samlingsnamn för rött vin på samma sätt som chardonnay är för vitt vin. Druvan är relativt liten och har ett hårt tjockt skal. Skalet innebär mer tanniner, som gör att vinerna ofta får en sträv karaktär och komplex och generös smak. Det i sin tur gör att de passar utmärkt till smakrika rätter, som grillat och mustiga grytor. Tanninerna gör också att vinet blir tacksamt att lagra.

Druvans popularitet syns även på Systembolaget som förra året sålde 103 miljoner liter rött vin – cabernet fanns i 20 % av dessa viner.

Org de Rac Reserve Cabernet Sauvignon

Art.nr. 2081-01

Org de Rac Reserve Cabernet Sauvignon

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, örter, körsbär, ceder, choklad, kryddor och mynta. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött. Läs mer…


139 kr