Systembolagets enda kroatiska vin!

Den 1 september lanserar Vinia vinet Kalazic Sauvignon Blanc i Systembolagets fasta sortiment. Vinet är ekologiskt och görs på sauvignon blanc. Det är ett spännande tillskott då vinet vid lansering blir det enda kroatiska vinet i Systembolagets fasta sortiment.

Vinet är torrt, frisk och nyanserat, med aromer av tropiska frukter, krusbär, örter och mineral. Du avnjuter det med fördel tillsammans med skaldjur och fisk. Eller till sushi, thailändsk och mexikansk mat och andra rätter med framträdande citrussmak.

Bakom Kalazic Sauvignon Blanc står Kalazic Winery, som grundades år 1998 i det kroatiska vinodlingsområdet Baranja. Grundaren Slavko Kalazic är en tidigare framgångsrik elektroingenjör som tröttnade på det höga tempo det arbetet innebar. Han blev vinmakare när han köpte en liten stuga med tillhörande vinrankor.

Idag driver Slavko sitt företag med passion och en fast beslutsamhet om att visa världen Baranjas viner. Till sin fördel har han en elektronikexperts klassiska karaktärsdrag: noggrannhet, precision, ordning och reda och en enorm känsla för detaljer!

Vinet kostar 99 kr och lanseras i butikssegmentet Premium DE.

Bilagor för nedladdning

2443-01.jpg