Castell d´Age

Producenten Castell d´Age historia är knuten till tre generationer av starka kvinnor; mormor, mor och dotter. Födda i Katalonien men med schweiziska kopplingar och förenande av egenskaperna hos deras symbol, en grip.

Gripen var en mytologisk varelse, halvt örn och halvt lejon. Kung av himlen liksom av jorden. En Grip är symbolen för Castell d’Age. Därför är Castell d’Age också en berättelse om kvinnor, gudar och goda viner.

Det var gudarna som bestämde sig för att placera Castell d’Age i Alt Penedès. På södra sluttningen av det mystiska, heliga berget Montserrat i den lilla byn La Beguda Baixa.

”Ett mycket speciellt område där vi vill upprätthålla våra förfäders långvariga traditioner men samtidigt öppna för nya initiativ. Vårt mål är att producera exceptionella viner och cavas” säger Olivia Junyent vilken är tredje generationen som nu driver Castell d’Age.

Allt startades av Aurèlia Figueras. En stark kvinna som var föregångare på sin tid. En intelligent kvinna vilken visste hur man väcker liv i de marker som tillhört deras familj i över 50 år.

Nästa generation, Anne Marie Comtesse, låg bakom skapandet av källaren vilken ligger i ett 1700-tals hus i utkanten av byn La Beguda Baixa. Det skedde under slutet av 1980-talet. Hon var en mästare på att få fram det bästa ur de jordar, vingårdar och övriga marker som hör till Castell d’Age. Hon var också en fighter med ett stort miljöengagemang och banade väg för införandet av ekologiskt jordbruk.

Olivia Junyent är dotter och barnbarn till två exceptionella kvinnor med respekt för familjens patos och att göra saker på traditionellt sätt.  Hon har också tagit hållbarhets- och kretsloppstänket ett steg vidare genom att man nu är biodynamiska producenter. Hon är också en fighter som tillsammans med sina syskon representerar nya trender inom ekologisk vinodling.

Tre anmärkningsvärda kvinnor som producerar anmärkningsvärda viner och cavas.

Är du i Barcelona kan vi varmt rekommendera ett besök på Castell d’Age. Det tar inte mer än cirka 40 minuter med bil från flygplatsen eller Barcelona centrum. Kolla öppettider på deras hemsida. Du kommer att bli varmt mottagen.