Bubbelburk

Ett fruktigt, ungdomligt bubbel med inslag av päron, gröna äpplen, örter, persika och lime.

“Vänner av prosecco, se hit! Här har vi en druvren glera i mousserande form – i burk dessutom […]. Här få vi en citrusfrisk doft med persika, päron och bakat gult äpple. Smaken är ungdomligt frisk och pigg i torrt utförande och där syrliga stenfrukter möter limezest med försiktiga men pigga bubblor som uppbackning. En alldeles utmärkt introduktion till mousserande på burk.”

Boxtoppen 24 maj 2024

Bubbelburk – till lättare sommarrätter och på språng

Bubbelburk är gjord på druvan glera – precis som i prosecco! För dig som gillar torrt och friska bubblor i samma stil som prosecco är den med andra ord ett klockrent val. Bubbelburk kommer på 375 ml burk, samma mängd som en halvflaska, och kostar 69 kr. Det gör sig utmärkt som som aperitif eller sällskapsdryck eller till lättare rätter, som sallad, eller anrättningar av fisk och skaldjur.

Bubbelburk kostar 69 kr

Utvalda recept till sommarens måltider

Skakade, grillade räkor – Camarones Zarandeados a la Parrilla

Camarones Zarandeados a la Parrilla är en läcker mexikansk rätt som översätts till ”skakade räkor på grillen”. I marinaden samsas vitlök, färsk koriander, persilja, limejuice, olivolja med kryddor som spiskummin och paprika. Du bara måste prova!

Krämig svamp- och sparrissoppa med krutonger

Fräsch soppa med blandad svamp och färsk grön sparris i en len bas av vispgrädde och en touch av prosecco – ja tack! Toppad med krispiga krutonger, parmesanost och färsk timjan blir varje sked en riktig njutning. Rätten är perfekt både som förrätt i mindre mängd, och som huvudrätt!

Krämig räkpasta med
vitlök och citron

Saftiga räkor i en krämig sås av vispgrädde och parmesan, och en touch av frisk citron och aromatisk vitlök. Tillsammans med en skvätt torrt bubbel och toppad med färsk persilja blir denna rätt en riktig höjdare. Den blir klar på nolltid och gör garanterat succé både som lättare middag och lunch.

Ur Boxtoppens recension 24 maj, 2024


”Bubbelburk – australiensiskt mousserande till sommaren”

“Aluminiumburken som förpackningsmetod växer och visst är det smidigt samtidigt som man bidrar till att reducera klimatpåverkan. Bubbelburk är gjord på glera-druvan, den som ger proseccovinerna sin karaktär men här är vi i Australien och får ett alldeles eget uttryck även om likheterna är flera. Gott är det oavsett och visar att mousserande viner inte behöver tappas i flaska! 

Här har vi ett mousserande vin gjord på 100 % glera – något vänner av prosecco borde uppskatta – och det i burkform! Men istället för norra Italien så kommer denna från New South Wales, Australien. Att tappa på aluminiumburk blir allt vanligare, inte minst på grund av den minskade klimatpåverkan. Här möts vi av en frisk citrusdoft med inslag av persika, päron och bakat gult äpple. Smaken är ungdomligt karaktärsfylld och torr med toner av syrliga stenfrukter och limezest, samt försiktiga men livliga bubblor som kompletterar upplevelsen. En utmärkt introduktion till mousserande vin på burk, med extra plus för den torrare stilen.”

Bästa sätten att snabbt kyla bubblet!

Bubbelburk innehåller samma mängd som en halvflaska. Om det ska avnjutas till en buffé och räcka till många behöver kanske många burkar kylas på samma gång. Hur gör man det på bästa sätt? Att kyla dryck handlar inte om att tillsätta kyla som man kan tro, utan om att leda bort värme. Det går snabbast att kyla något med hjälp av vatten, eftersom det leder bort värme snabbare än luft. Förutom det finns ytterligare några trick som skyndar på det hela! Läs om hur i vår korta guide om hur du på bästa sätt kyler drycken.

Om producenten, familjen Quarisa

Familjen Quarisa är bosatta i Australien och vid gården ”Castel Vena” i New South Wales, en by med flertalet invånare med italiensk härkomst. Både John och Josephina Quarisa har italiensk påbrå. 

John Quarisa är vindomare på hög internationell nivå och har bedömt viner på bland annat The Japanese Wine Challenge, The international Wine and Spirit Competition, International Wine Challenge med flera.

Sedan John fokuserat på sina helt egna viner har framgångarna varit inget annat är enastående, på mindre än 2 år har hans viner vunnit över 220 medaljer samt distribuerats över hela världen och i Sverige genom de otroligt populära vinerna i Caravanserien, The Great Bonza samt Q Malbec.