Chateau de Rousse Jurançon – Himelskt söta droppar i ny fast lansering

Idag lanserar vi Chateau de Rousse Jurançon ett härligt sött och friskt vin! Vinet har redan fått fina omdömmen och lite roligt är att vinet dessutom kommer från samma by som vår nuvarande kungs förfader Jean Babtiste Bernadotte!

I närheten av byn Pau tornar ett vitt slott upp sig längst upp ovanför en mäktig amfiteater bestående av terrasserade rader av vinrakor. Här ligger Château de Rousse ca 330 meter över havet.

De nuvarande ägarna av Chateau de Rousses ägor, som består av 10 hektar mark, är bröderna Olivier och Marc Labat som tog över verksamheten för flera år sedan. Bröderna delar en filosofi att ”naturen sköter om druvan bättre”, än dem själva. Därför växer ogräs vilt mellan raderna av vinrankor och ingenting forslas bort från dessa branta terrasser. Det klipps och beskärs, krossas och försiktigt harvas ner i jorden, allt för att bevara den naturliga lokala floran och de insekter som lever där. Denna hantering, menar bröderna, gör att vinet uttrycker mer terroir och även en ökad mineralisering i vinet.

Vill ni läsa om de fina omdömena eller mer om vinet så kan ni göra det via följande länk!

Hoppas det smakar!

Chateau de Rousse Jurançon

Art.nr. 4127-02

Chateau de Rousse Jurançon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Sött, friskt och mycket fruktigt vin med inslag av torkad frukt, citron, honung, brynt smör och botrytis. Läs mer…