Eco Rojo, vin nummer två från Francisco Gómez är här!

Den 1 mars lanserar Vinia Eco Rojo i Systembolagets fasta sortiment. Vinet är ekologiskt, biodynamiskt och vegancertifierat och är en sammansättning av druvorna monastrell och syrah.

Det är ett mycket fruktigt och smakrikt vin med inslag av mörka körsbär, björnbär, kryddor, örter och lakrits. Det är ett perfekt allroundvin för bufféer med många olika smaker, gärna till grillat kött och mustiga grönsaksrätter.

Bakom vinet står Bodegas Francisco Gómez som grundades år 2001 och har sina odlingar nära den spanska staden Villena. Vineriet ligger i en magnifik dal bland frodiga gröna backar och svindlande berg, som varvas med torra flodbäddar och böljande kullar.

Grundaren Francisco Gómez är en self-made vinentreprenör utan anrikt producentnamn eller arv från tidigare generationer bakom sig. I ett land med recession och hög arbetslöshet blomstrar vingården tack vare Francisco Gómez dröm. Drömmen om att erbjuda vinälskare något unikt och speciellt, med passion och ett stort mått av känsla bakom!

Vinet som kommer från DO Alicante kostar 69 kr och lanseras i butikssegmentet Standard BDC, Premium CDE. Det är Vinias andra lansering från Francisco Gómez.

Bilagor för nedladdning

2521-01.jpg

Föregående inlägg