Oldenburg triumferar i TOP 100 South African Wine Challenge 2017!

Sydafrika, Stellenbosch, April 2017;

Oldenburg Vineyards har triumferat på årets National Wine Challenge genom att få hela 8 utmärkelser för sina viner, varav två tog sig in på den lyxiga TOP 100 South African Wine Challenge som utgör eliten av Sydafrikas premiumviner!

Denna tävling är inne på sitt 7e år och Jamie Goode ansvarade för sin panel av vindomare. Oldenburg Syrah 2013, som finns på den svenska markanden, tilldelades Grand Cru-status samt en Dubbel Platinum Top 100 SA Wines. Samma utmärkelse tilldelades Oldenburg Viognier 2015.

Oldenburg Rhodium, som vi har en tillfällig lansering med i september, tilldelades även ett dubbelt Guld.

”Att Oldenburg Syrah återigen vinner en Dubbel platinum gör att vi nu befäster vår position i listan Shiraz TOP 100 då detta är tredje gången” säger vinmakaren Philip Costandius. Oldenburg Syrah har tidigare även vunnit Stellenboschs bästa Syrah!

Oldenburg är en oberoende och fristående familjedriven vinproducent och var bland de första att plantera vingårdar i dalen under 1960-talet. De skapar mindre volymer av både röda och vita viner med druvor som endast kommer från deras vingård.

Noggranna studier av jorden, temperatur, vindvariationer och ljusaspekter ledde till att de planterade Cabernet Sauvignon, Cab Franc, Syrah, Merlot, Grenache Noir, Chardonnay samt Chenin Blanc samt ett par mer ovanliga blandningsdruvor.

Vingårdarna ligger ca 300-450m över havet vilket ger genomsnittliga temperaturer som är något lägre än det regionala genomsnittet och garanterar optimala förutsättningar för utveckling av högkvalitativ frukt.

Oldenburgs läget är en av de vackraste platserna i Sydafrika och dess fantastiska naturskönhet både inspirerar och återspeglas i producentens viner.

Oldenburg vineyards har även ett socialt ansvarsprogram för sin personal och lokalsamhället. De har en full WIETA certifiering och var en av de första att ansluta sig till IPW programmet.

Läs mer om vinet Oldenburg Syrah via denna länk samt mer om producenten via denna.