Blomkålssoppa med tryffel och rostad paprika

LXRY Sparkling

Art.nr. 740801

LXRY Sparkling

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, päron, krusbär och lime Läs mer…


Du behöver

Blomkålssoppa med tryffel

1 blomkålshuvud, ca 800 g
2 purjolökar
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
2½ dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk tryffelolja
salt
svartpeppar

Rostad paprika

3 paprikor i blandade färger
olivolja

Rå har blomkålen en lätt tryffelsmak så vi tyckte det var en bra idé att boosta den med tryffelolja. Ja, tryffel är onödigt dyrt men tryffelolja är helt klart överkomligt och jättegott.

(Vi tackar våra vänner på vegomagasinet för receptet!)

Gör så här:

Blomkålssoppa med tryffel

Skär blomkålshuvudet i mindre bitar. Lägg åt sidan så länge.

Ansa och skölj purjolökarna. Skiva dem och vitlöksklyftorna fint. Fräs sedan i lite olja tills löken mjuknar och blir lätt transparent.

Rör ner blomkålen tillsammans med vatten, grädde och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.

Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Smaksätt med tryffelolja, salt och svartpeppar.

Servera soppan med rostad paprika och ett gott bröd.

Rostad paprika
Sätt ugnen på 250 grader.

Halvera paprikorna och skär bort kärnhuset. Lägg dem med snittytan ner på en bakplåtspappersklädd plåt.

Pensla paprikorna med olivolja och rosta sedan i ca 15 minuter eller tills skalet har blivit svart.

Lägg över paprikorna i en skål och täck med plastfolie. Låt stå i 10 minuter. Dra sedan av skalet och du har en perfekt, lätt söt, rostad paprika.

 

Till soppan rekommenderar vi LXRY Sparkling


Föregående inlägg
Nästa inlägg