LXRY

Ett fruktigt, ungdomligt och mycket friskt bubbel

Snygg flaska, gott innehåll och riktigt bra pris! […] LXRY är producerat enligt charmatmetoden vilket innebär att kolsyran uppstår vid trycktanksjäsning, som i en prosecco fast här får vi ett annat uttryck, ett soldränkt australiensiskt och som vi gillar skarpt!

Boxtoppen 30 november 2023

LXRY Sparkling – till vardagens lyxiga stunder och sommarens alla bufféer

LXRY handlar om att skapa minnesvärda ögonblick, att njuta och att göra vardagen lite extra speciell. Med sitt överkomliga pris och fräscha smakprofil är LXRY det perfekta valet för att addera en touch av lyx till både vardag och fest. Det fungerar lika bra som aperitif som tillsammans med sommarens lätta och fräscha rätter.

LXRY kostar 81 kr

Utvalda recept till sommarbuffén

Laxcarpaccio med rödlök och kapris

Ett stort mått elegans och fräschör uppstår när den milda smaken av lax matchas med pepprighet från ruccola och krispig syrlighet från kapris och rödlök. En idealisk plockrätt för en sofistikerad men ändå avslappnad tillställning.

Krispiga tostadas toppade med guacamole och räkor

Klassiska mexikanska smaker i ett enkelt och fräscht recept, perfekt till buffén! Den hemgjorda guacamolen och de kryddiga räkorna skapar tillsammans med den färska salsan en explosion av smaker som är svåra att motstå.

Toast Skagen

Vad är mer svensk sommar än Toast Skagen? Denna underbara skandinaviska läckerhet passar ljuvligt bra till ett glas välkylt bubbel. Gör flera små och servera som tilltugg eller som del av sommarens buffé. En garanterad succé!

Rårakor med rökt lax och gräddfil

Rårakor med rökt lax och gräddfil – en elegant twist på den traditionella rätten. Den krämiga gräddfilen och salta laxen kompletterar perfekt den krispiga och varma potatisen. Servera dem som aptitretare, på buffén eller som en lätt sommarlunch.

Ur Boxtoppens recension november 30, 2023


”LXRY Sparkling – stilfull flaska, gott innehåll!”

“LXRY är ett mousserande vin gjort på främst druvsorten glera som vi känner igen från just de italienska prosecco-vinerna och här kompletteras den med en fjärdedel av den högklassiga rieslingdruvan. Bakom vinet finner vi Quarisa Wines med John Quarisa i spetsen, en italienskättling med tre decenniers erfarenhet av vinmakning och med flertalet medaljer i bagaget. […]

Det råder ingen tvekan om vad som hamnar i fokus här utan det generösa fruktdrivet är vad som direkt fångas upp i doftintrycket där stenfrukter av det gula slaget, inte minst äpplen och päron, möter lime, mogen citron, honungsmelon och ett stänk vitblommighet. Just det försiktigt aromatiska inslaget misstänker vi är ett starkt bidrag från rieslingdruvan och det passar vinet förträffligt. 

Smaken är ungdomligt pigg med skönt livlig och rivig kolsyra, aptitretande stenfruktighet och frisk citrus som möts i en stil där blott en ytterst diskret rondör kan detekteras. Avslutet är rent, energiskt och åt det torrare, strama hållet. För priset onekligen ett kanonköp!”

Familjen Quarisa

är bosatta i Australien och vid gården ”Castel Vena” i New South Wales, en by med flertalet invånare med italiensk härkomst. Både John och Josephina Quarisa har italiensk påbrå. 

John Quarisa är vindomare på hög internationell nivå och har bedömt viner på bland annat The Japanese Wine Challenge, The international Wine and Spirit Competition, International Wine Challenge med flera.

Sedan John fokuserat på sina helt egna viner har framgångarna varit inget annat är enastående, på mindre än 2 år har hans viner vunnit över 220 medaljer samt distribuerats över hela världen och i Sverige genom de otroligt populära vinerna i Caravanserien, The Great Bonza samt Q Malbec.