Vegetarisk toast skagen
Våra vänner på www.vegomagasinet.se gav oss ett nytt vegorecept som är underbart gott. En riktig svensk klassiker i vegoversion. Här använder sig vi av fast tofu som smulas fint, som…
Intensivt körsbärsröd färg. Doften bjuder på härliga toner av mörkröda bär så som jordgubbar och hallon. Vinet är mycket smakrikt och kryddigt fruktigt med en lång eftersmak.
Få nyheter, recept och vintips direkt i din mejlkorg och ta del av exklusiva erbjudanden. Vi lovar dyrt och heligt att inte spamma dig.
Självklart kommer vi inte dela med oss av vår mejllista till någon annan.
Läs mer om hur vi tar hand om dina uppgifter
Vi är passionerade njutningsmänniskor och vill dela med oss av vår kunskap om vinets värld. Till vin hör självklart också mat och goda tillbehör, bloggen lyfter båda och allt runt omkring!
Våra vänner på www.vegomagasinet.se gav oss ett nytt vegorecept som är underbart gott. En riktig svensk klassiker i vegoversion. Här använder sig vi av fast tofu som smulas fint, som…
Våra vänner på www.vegomagasinet.se gav oss ett nytt vegorecept som är underbart gott. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skölj dem under kallt vatten.Tärna tofun och vänd i majsstärkelse så…
Lax är en av våra absoluta måltidsfavoriter och det är en fantastisk råvara som går att variera på ett stort antal sätt. Här kommer några av våra bästa recept på…
Värm ugnen till 230° Kör macadamianötter och koriander i en matberedare tills de blandats till en kornig pesto. Tillsätt 3 matskedar av smöret och citronzest och blanda väl. Smörj en…
Producenten Château Sègue Longue Monnier som står bakom vårt vin La Péyère arbetar enligt ekologiska och biodynamiska principer i sin vinodling. För att få en djupare förståelse av hur detta…
Lägg broccolin i en ångkorg över en liten kastrull med vatten. Låt koka upp; täck och ångkoka i 3-4 minuter (tills de är knapriga). Grovhacka broccolin och ställ åt sidan.…
Gör så här: Lägg strimlad vitkål och skivad lök i en stor icke-metallisk skål och strö över 1 msk salt. Blanda och låt stå i 2 timmar. Häll av och…
Gör så här: Skiva en zucchini till 6 mm tjocka mynt. Skiva de återstående 2 zucchini på tvären i 5 cm långa stycken; tryck på varje stycke med handen (och…
Värm ugnen till 220 ºC. För fyllningen: Hetta upp oljan i en liten stekpanna på medelvärme. Tillsätt pepparflingorna och riv ner de 3 vitlöksklyftorna i oljan. Stek tills det doftar…
Blanda Alfredosåsen och den rostade vitlöken i en mixer och mixa tills det är helt slätt; ställ åt sidan. Tillsätt oljan i en stor kastrull eller gjutjärnsgryta på medelhög värme.…
Gör så här: Värm olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda laxen överallt med salt och peppar. När oljan sjuder men inte ryker, lägg till laxen med skinnsidan…
Gör så här: För att göra jordnötssåsen, vispa ihop jordnötssmör, sojasås, limejuice, farinsocker, chili vitlökssås och ingefära i en liten skål. Vispa i 2-3 matskedar vatten tills önskad konsistens uppnås.…
Picanha, eller rostbiffslock med kappa som vi kallar styckdetaljen i Sverige, är ett mycket smakrik nötkött. Rätten har sitt ursprung i Brasilien. Detta recept har cajuninspirerad kryddning och en matig…
Vad är godast oxfilé eller biff? Varför behöva välja när en t-benstek har båda! T-benstek är en älskad favoritstyckdetalj då den möra innerfilen nästan smälter i munnen samtidigt som ytterfilen…
Gör så här: Blanda ihop alla ingredienser minus kyckling och ananas i en skål. Lägg i den tärnade kycklingen i en återförslutningsbar fryspåse och häll i marinaden, spara 1/4 av…
Idag har vi återigen den stora äran att få lansera Domaine Vincent Bouzereau Meursault 2019. Bouzereau är ett känt namn i Meursault, familjen har odlat vin sedan 1500-talet och idag…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.