4 fasta Decemberlanseringar och en tillfällig exklusiv champangelansering!

Förra året lanserade vi hela 5 listningar i December. Det var rekord då och kändes helt galet. Idag har vi det stora nöjet att återigen lansera 5 nya viner varav fyra är stora lanseringar i systembolagets fasta sortiment!

Vi lanserar Bubbelburk gjort på 100% Glera, dvs samma druva som i Processo- Gillar ni ett bra torrt och friskt vin i den stilen så kommer ni gilla Bubbelburk.  Bubbelburk är på 375 ml, dvs som en halvflaska och kostar 69kr. Vinet lanseras i ca 200 butiker. Läs mer här.

Nästa vin är Mooi by Org de Rac, äntligen en vit parhäst från vår producent Org de Rac som firar 10 år i Sverige i år.  Mooi är ekologisk, kommer i en klimatsmart PET-flaska och är ett härligt friskt och aromatiskt vin gjort på druvan Sauvigon Blanc. Mooi kostar 100 kr och finns i över 200 butiker. Läs mer här.

Tredje vinet, Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc kommer från en av Chiles mest prisbelönta producenter. Pablo Morandé var även pionjär då han var först att plantera Sauvignon Blanc i Casablanca. Här har vi ett krispigt torrt och mycket druvtypiskt exempel som visar att Sauvignon Blanc från Casablanca är en seriöst utmanare till tex Marlborough i Nya Zeeland. Vinet lanseras i över 200 butiker och kostar 99kr. Läs mer här.

Fjärde vinet på bilden är en tillfällig lansering som vi återigen får äran att lansera nu i December. Didier Michel Grand Cru 2014 Blanc de Blancs à Cuis är både årgångsbetecknad samt bybetecknad samt har dessutom legat 84 månader på sin jästfällning. Flera vinskribenter har redan fyndvarnat så skynda och fynda om ni ska få ta del av detta tillfälliga släpp på 3600 fl. Läs mer här.

Femte vinet, vår Lady in red, heter Pava Garnacha Tintorera och är ett vin packat med härligt djupt mörk frukt och en och annan tannin. Vinet är Ekologiskt och kommer dessutom i en klimatsmart PET-flaska. Även här släpps vinet i över 200 butiker. Pava Garnacha Tintorera kostar 92 kr Läs mer här.

Så till helgen har ni flera härliga nyheter att se fram emot!