Nyhetslansering – The Fox and the Grapes

Idag den 1a Juni lanserar vi det ekologiska vinet The Fox and the grapes i Systembolagets fasta sortiment. Vinet lanseras i 372 butiker.

The Fox and the grapes, eller The Fox, som vi kallar vinet, är ett mycket mustigt, fruktigt, smakrikt vin med inslag av plommon, björnbär, kryddor, körsbär och färska örter.

Vinet kommer från Australien, South Eastern Australia och ett område som heter Riverland. Vingården är en av de första ekologiskt certifierade vingårdarna i Australien.

Vinet är en druvblandning på 78 % Shiraz och 22 % Merlot. Dessa druvor hölls separerade tills dess att vinmakaren John Quarisa skapade en sista blandning i perfektion. John Quarisa är inte bara vinmakare utan även vindomare på hög internationell nivå och har bedömt viner på bland annat The Japanese Wine Challenge, The International Wine and Spirit Competition, International Wine Challenge med flera.

The Fox är ett vin som gjort för grillad mat och lite kraftigare kötträtter. Vinet kommer även i en smidig och hållbar PET-flaska, vilket gör det utmärkt som picknickvin.

PET-flaskan är bland det bästa förpackningsalternativ vi kan välja om vi vill bidra till en mer hållbar förpackning. PET-flaskan påverkar inte vinets smak och är helt tätt mot syre under minst två år.

Läs mer om The Fox via denna länk.

Hoppas det smakar!

The Fox and the grapes

Art.nr. 236201

The Fox and the grapes

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket mustigt, fruktigt, smakrikt vin med inslag av plommon, björnbär, kryddor, körsbär och färska örter. Läs mer…