Ekologisk nyhet från Sydafrika på bag in box

Den 2 juni 2014 gör Vinia sin hittills största lansering. Det är en ekologisk bag-in-box från Sydafrika som heter Org de Rac.

Vinet lanseras i sortimentmixarna Standard BCD samt Premium CDE och kommer att finnas tillgängligt i 323 av Systembolagets butiker.

Namnet känner ni förmodligen redan till. Org de Rac finns på flaska och är tredje bäst säljande ekologiska röda vin i segmentet 70-79kr.

Vi är otroligt stolta över att nu kunna utöka med en bag-in-box, men också över den höga kvalitet som vinet har. Detta är ett mycket fruktigt, smakrikt och balanserat vin med tydliga toner av mörk frukt, peppar, choklad och rostade fat. Org de Rac dricks som ett allround-vin men passar också utmärkt till grillat, kött, fågel och vegetariska rätter, samt till kraftigare ostar.

Druvsammansättningen i Org de Rac Bag-in-box är Shiraz, Cabernet Sauvignon och Merlot.

Druvorna som vinet är gjort av är ekologiskt odlade och har fått växa under perfekta förhållanden i Western Cape-regionen i Sydafrika. Det innebär att inga bekämpningsmedel, ogräsmedel eller kemikalier används. På Org de Racs vingård bekämpas även skadedjur med hjälp av gäss, som patrullerar bland vinrankorna.

Org de Rac är också med i ett antal välgörenhetsprojekt som syftar till att upplysa allmänheten om ekologi och hållbar utveckling. Ett av dessa projekt är ”The Green Beat Project” där olika stadsdelar i Piketberg tävlar i frågor om miljö och ekologi.

Designen på boxen med sitt lejon återspeglar vinets kraftiga karaktär och ursprung.

Art.Nr: 2389 Pris: 219kr

Bilagor för nedladdning

BOX-FINAL04_utan-text-4K.jpg

Nästa inlägg

Skåla in jul och det nya året med en Champagne som har allt och lite därtill!