Org de Rac Reserve Chardonnay – Äntligen en fatad premiumchardonnay från Org de Rac!

Idag lanseras Org de Rac Reserve Chardonnay i beställningssortimentet och det är ett riktigt premiumvin från producentens absolut bästa läge för chardonnay.

Vinet har en komplex doft av rikt soldränkta aprikoser, persika, nybakat bröd och rostade mandlar samsas med en välintegrerad fatkaraktär. I munnen friska citrustoner där lime utmärker sig, silkeslent och krämigt med en lång citruseftersmak som balanseras tillsammans med faten.

2018 var ett år med svala nätter vilket gav chardonnaydruvorna en chans att uppnå en bra fenol mognad vilket bidrog till att skörden kunde utföras vid en lägre brixnivå och med högre naturlig syra. En stor del av cuveén jäste under temperaturkontrollerade former i ny ek och en liten del i första och andra fyllningar av fat. Detta bidrog till en väl integrerad fatkaraktär efter 10 månaders fatlagring.

Gillar ni torskrygg med skirat smör så har ni här en helt perfekt matchning!

Läs mer om vinet via denna länk.

Org de Rac Reserve Chardonnay

Pris 149:-

Art.nr 70729

Org de Rac Reserve Chardonnay

Art.nr. 7072901

Org de Rac Reserve Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

En komplex doft av rikt soldränkt aprikos, persika, nybakat bröd och rostade mandlar samsas med en välintegrerad fatkaraktär. I munnen friska citrustoner där lime utmärker sig, silkeslent och krämigt med en lång citruseftersmak som balanseras tillsammans med faten. Läs mer…