Nyfiken på Sous Vide?
Sous vide är en tillagningsteknik där man tillagar råvaror i ett vattenbad och där råvaran oftast vakuumförpackas.Tekniken gör att råvaran blir perfekt tillagad och helt jämnt tillagad över hela råvaran. Vi…
Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, fikon, oregano, peppar, svarta vinbär och vanilj.
Vinet Finca Luna Beberide kommer från ett område som heter Villafranca del Bierzo, Valdetruchas. Bierzo är ett område som blivit känt för sina kvalitetsviner. Området ligger i nordvästra spanien och omfattar totalt 3000 hektar vinodlingar. Det är mycket varmt i detta spanska inlandsklimat men det svalkas ändå av via inverkan från Atlanten.
Druvorna skördades manuell under September månad. Efter sortering startades en jäsning med inhemsk jäst under kontrollerad temperatur under 12 dagar. Därefter pågick en malolaktisk jäsning i 20 dagar i ståltank.
Vinet lagrades sedan i Franska ekfat med medium rostning. Faten var två och tre år gamla och vinet fatlagrades i ca 10 månader.
Om producenten:
Familjeägda Bodegas Luna Beberide grundades 1987 i regionen Bierzo. Grundfilosofin är och har varit sedan start att respektera Jorden och att använda varje druvsort på bästa möjliga sätt utifrån varje druvsorts förutsättningar.
Under 80-talet hade den innovativa Bernardo en önskan om att modernisera vinsektorn i sitt land och skapade därför en fem hektar stor experimentzon i Finca ”El Francés” i Cacabelos. Där experimenterade producenten med 25 druvor från hela världen. Men genom åren och av erfarenhet så ligger fokus idag främst på Mencía samt Godello som ger sitt namn till producentens yngre viner.
Idag drivs företaget av Alejandro Luna Beberide som fortsätter skapa viner på samma sätt som hans far Bernardo startade.
Luna Beberide äger 70 Ha mellan Cacabelos och Villafranca. Vinodlingarna ligger på 450 och 900 meters höjd med sluttningar mot söder. Jordarna är kalk- och lerjordar. Producenten har i regel ett skördeuttag om 25-30 hektoliter per hektar.
Producent Luna Beberide | Land Spanien | Region Bierzo | |
Årgång 2018 | Typ Rött | Storlek 750 ml | Alkohol 13,5 % |
Druva 100% Mencia | Smakstil -- | Art. nr. 252801 | |
Lagring Vinet lagrades sedan i Franska ekfat med medium rostning. Faten var två och tre år gamla och vinet fatlagrades i ca 10 månader. |
Sous vide är en tillagningsteknik där man tillagar råvaror i ett vattenbad och där råvaran oftast vakuumförpackas.Tekniken gör att råvaran blir perfekt tillagad och helt jämnt tillagad över hela råvaran. Vi…
Ibericogris anses vara det bästa fläskköttet som går att köpa och även den grissort som ligger bakom den kända torkade skinkan Pata Negra. Kvitten är en ljuvlig frukt och kvittenpastej,…
En underbart mättande korv och böngryta är perfekt att fylla på depåerna med efter en dag i skidsnåret. Det ger även en lite härlig känsla av BBQ-smakar så här mitt…
Sedan det romerska rikets dagar så har vinodlare odlat den blå druvan Mencía i de nordvästra delarna av den Iberiska halvön. Med dess långa historia i området är den perfekt…
Gör så här: Värm ugnen till 175 °C. Skär dekorativa snitt över fettkappan på ankbrösten salta och peppra och se till att det hamnar i snitten. Lägg sedan ankbrösten med…
Tvätta bönorna i kallt vatten och plocka bort dem som inte ser perfekta ut. Lägg i en skål och täck med saltat vatten och låt bönorna ligga i kyl över…
Fläskkotletter kan bli helt fantastiskt goda och de tillreds på rätt sätt, samtidigt kan de även bli tråkigt torra om de går för länge. Här kommer vårt bästa tips på…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.